PES 2013 ve FIFA 2013

PES ve FIFA oyunlarının yeni sürümleri E3 2012'de tanıtıldı. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce E3 fuarlarına bu kadar hazırlanmazlardı ama bu yıl ikiside işi sıkı tutmuş anlaşılan. Oyunların sıkıntısı ise bence oyun kolu. Yeni jenerasyon ekran kartı, yeni jenerasyon oyun konsolu, yeni jenerasyon ekran kartı ama hala 80'lerin sonlarından kalma oyun kolu.O kadar çeşitli hareketliliği bu kollar ile sağlamak çok zor. PS Move ve Kinect ile bu sorun çözümlenemedi.


Sanırım bu konu ancak kontrol yapısının daha gerçekçi olarak tekrar modellenmesi ile olabilir. Bence tek bir topa vuruş tuşu olmalı. Bu tuş ile yaptığım diğer kombinasyonların bunun kavisli bir orta veya sert bir şut olduğunu belirlemeli. Tabi bu çözüm çalım hareketlerini ve diğer top sürme özelliklerini kapsamıyor ama şuan geldiğimiz noktada da "hızlıca sağ-sol, L2 basılı iken, X, O, X" ile yaptığımız hareketlerinde çok bir espirisi yok.

Sonuç olarak yazılımlar gelişti, donanımlar gelişti ama bu tip spor similasyonları için düzgün bir oyun kolu geliştirilemedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DevExpress ve Telerik karşılaştırması

Install Remmina on macOS for easy connection to your servers via SSH, RDP, VNC.

Logo Apps Eğitim Notları